vrijdag 4 april 2014

Weer die lekkere gehaktballen uit India, nu met cous cous met wilde eetbare planten bouillon.


 Gehakt balletjes
Maakt ongeveer 50 balletjes

700g gehakt
1 ei
3 volle eetlepels broodkruim (oud brood raspen)
2 eetlepels garam masala (Indiaas kruiden mengsel)
3 teentjes knoflook, heel fijn gesneden
zout en peper

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng met je handen. Kneed niet te ijverig anders worden de balletjes te compact en zwaar in structuur.
Wanneer je een mooi gemengd mengsel hebt ga dan balletjes rollen - de maat van een kleine walnoot.

Bak ze bruin in een koekenpan met wat olijfolie.


Dit keer hebben wij een andere Indiaas masala gebruikt -  Murghal masala.
Zelf gemaakt is altijd superieur  tot dat wat je in een winkel koopt.

Cous Cous gemaakt met eetbare wilden planten bouillon.

Volg de instructies op de verpakking van de cous cous maar ipv water maak eerst een lekkere bouillon van fijn gesnipperde uit, knoflook en een mengsel van eetbare wilde planten. Je kan de stukjes inlaten zitten of ze eerst er uit zeven voor dat je het met de cous cous mengt.

Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten