vrijdag 24 april 2015

Verse warme brandnetel paneer met crackers en fluitenkruid pesto


Brandnetel 'ricotta', fluitenkruid pesto,
homemade crackers en in knoflook
en chilli gebakken rookworst
Vandaag brandnetel en knoflook paneer gemaakt. We hebben het niet volledig uit laten lekken waardoor het een zachte 'ricotta' werd. 

Filmpje 


Panier – verse kaas. Op youtube kun je een heleboel filmpjes vinden hoe je dit kunt maken, het is heel makkelijk.  Deze recept is ietsjes anders in dat ik best veel zout gebruik, dat ik het melk laat koken en dat ik het uitwring om gelijk te eten. 



  • Breng ongeveer 5 liter melk aan de kook en zorg dat het niet aanbrandt. 
  • Voeg smaakmakers toe (fijngesneden knoflook, fijn gesneden brandnetel topjes en best wat zout). 
    Jonge brandnetel topjes.
    Spoelen in kokend water, dan kan je ze makkelijk en prik vrij fijn snijden.
  • Na dat het heeft gekookt haal je de pan van het vuur en voeg je ongeveer 10 soeplepels citroensap of azijn toe. Je roert en het gaat gelijk schiften. Als het niet schift, doe je er nog wat citroensap of azijn bij. Je ziet het voor je ogen transformeren. 
  • Giet alles door een kaasdoek in een zeef. Check voor zout, moet wel vrij zoutig zijn anders is het eind resultaat flauw. De wei die achterblijft vinden varkens en andere dieren erg lekker. 
  • Wring alle wei er uit en als je het doek weer openmaakt heb je een bal kaas. 



Een warme bal brandnetel kaas

Fluitenkruid pesto
Gebruik de malse, jonge blaadjes van fluitenkruid.
Zorg dat je ze plukt van een hondenpoep vrij plekje, dus niet naast een boom!

Maak je lievelings pesto en gebruik fluitenkruid i.p.v. basilicum.
Voeg wat citroen sap er bij voor een beetje frisheid.






Crackers, crackers en crackers!!!


Deze week heb ik ontdekt hoe ontzettend simpel en leuk het is om crackers te maken :-))

Bekijk het filmpje van deze Engelse kok om te zien hoe makkelijk het is. Hij gebruikt allerlei zaden en dat is super lekker maar een simpel versie is:

75g meel
paar snuifjes zout
50 ml water

volg het filmpje, in Engels, maar de beelden vertellen alles :-))

Click FILMPJE

ENJOY!




Gebakken worstjes 
  • Hele droge worst (heerlijk en te koop bij Hoeve Hulshof in Almen) in 1/2 cm plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet en heel fijn gesnipperd
  • paar scheuten olijfolie
  • chilli vlokken naar smaak
Zet je wok of pan op het vuur en laat goed heet worden.
Doe olie er bij en laat het heet worden.
Doe de worst in de pan en op hoog vuur even mooi bruin laten worden.
Voeg de knoflook en chilli toe en zet vuur gelijk lager. Zorg dat knoflook niet bruin wordt.

Gelijk serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten